Els treballadors del servei de recollida d'escombraries i de la neteja viària de Figueres han tornat aquesta passada nit de divendres a les rutines laborals després de l'acord assolit amb l'empresa municipal Fisersa de desconvocar la vaga, que durava des del 15 de desembre. L'assemblea de treballadors d'Ecoserveis ha aprovat suspendre l'aturada el divendres, dia 18, a altes hores de la nit.

Els sindicats han desconvocat la vaga d'escombraries de Figueres, que han mantingut durant tres dies, per "responsabilitat" amb la ciutadania del municipi davant l'augment actual dels indicadors de la covid-19. A banda, la plantilla afirma que l'empresariat implicat en el conflicte s'ha obert a constituir el 7 de gener una taula de negociació de conveni per "consolidar les condicions laborals i salarials" dels diferents sectors del servei públic de sanejament urbà, jardineria i enllumenat públic.

Com a mostra de "bona voluntat", els sindicats convocants de la vaga (CCOO i Co.bas) ja havien desconvocat una concentració de protesta que estava prevista per aquest migdia davant de l'Ajuntament.

Aquest dijous, Fisersa va fer arribar una nova proposta "més clarificadora" en la qual es comprometia a mantenir les condicions dels treballadors que passin a l'empresa des d'Ecoserveis, que actualment gestiona escombraries, enllumenat públic i neteja viària.

D'altra banda, la junta directiva de Comerç Figueres Associació ha enviat aquest mateix divendres un escrit als convocants de la protesta per lamentar els "moments tan durs" que passa el seu sector a causa de la pandèmia i per demanar-los un replantejament de la seva acció. "Apel·lem a l'actitud i a la vostra proactivitat, que també és la nostra, perquè desconvoqueu aquesta vaga. Tots som figuerencs i volem el millor per a aquesta ciutat. Estem convençuts que les vostres reivindicacions seran més enteses en un millor moment com a societat", s'exposa en el comunicat que Comerç Figueres ha lliurat als representants dels treballadors d'Ecoserveis.

Els treballadors del servei de neteja han tingut en compte la petició dels comerços perquè valoressin la situació "tan dura" que travessen.