El mestre Joan de Déu Cañigueral i Colls ha mort a 89 anys. Nascut a Cassà de la Selva el 1930, va exercir tota la seva carrera professional a l'Alt Empordà, on també va tenir lligams amb diverses entitats i activitats culturals. Va ser el mestre titular de Rabós d'Empordà des de 1955. En aquest municipi va deixar una forta empremta, fins al punt que l'any 2009 l'Ajuntament va dedicar-li una plaça pública en el transcurs d'un emotiu homenatge. Cañigueral va participar activament en la fundació de la cooperativa agrícola local.

Posteriorment va ingressar en el planter de mestres de les aleshores escoles nacionals de Figueres, l'actual col·legi Sant Pau, centre que va dirigir entre 1977 i 1991. Va estar vinculat durant molt de temps a Càritas Diocesana, entitat que va presidir a Figueres entre 1991 i 2007. "Fer el bé als altres ens ajuda a ser millors, però sobretot ens fa més humans", explicava en aquells temps.

La cerimònia de comiat de Joan de Déu Cañigueral té lloc, aquest dimecres, a dos quarts d'onze del matí a l'església de la Immaculada de Figueres. El seu cos serà inhumat al cementiri de Rabós d'Empordà.

La placa de la plaça dedicada per l'Ajuntament de Rabós al mestre Joan Cañigueral. DACO