Tres vins de la ? Denominació d'Origen Empordà han estat escollits millor vi de carinyena blanca, millor vi de garnatxa roja i millor vi de garnatxa blanca a la Guia de Vins de Catalunya 2021 . Es tracta, respectivament, del Singulars de Vinyes Velles 2018, del celler ?Mas Llunes?; Vinya del Metge 2019, de Cellers d'en Guilla?, i Istiu 2018, de? Vinyes dels Aspres?, que han obtingut les millors puntuacions de vins empordanesos a la publicació.

Una setantena de vins empordanesos formen part de la llista 'Tops' que recull els vins més valorats de cada edició amb una nota superior de 9,50 punts. Aquesta xifra dobla el nombre de vins empordanesos inclosos en la darrera edició de la publicació, uns resultats que tornen a confirmar la qualitat dels vins de la denominació empordanesa que cada any milloren els seus resultats a les principals guies vinícoles de referència nacionals i internacionals. En total, una quinzena de cellers de la DO Empordà aconsegueixen situar un o més vins a la llista de millors vins de la Guia de Catalunya. El ? celler d'Espolla?, Vinyes dels Aspres?, ? Cellers d'en Guilla?, ? Martí i Fabra o ? Mas Llunes són els cellers de l'Empordà amb més vins a la llista 'Tops' que també inclou vins de Vinyes d'Olivardots?, ? Mas Patiràs?, ? Perelada?, ? Sota els Àngels?, ? Brugarol?, Pere Guardiola?, ? Empordàlia? i ? Marià Pagès?.

La Guia de Vins de Catalunya és obra de Jordi Alcover, Sílvia Naranjo i Sergi Sevé, amb la col·laboració de Romina Robira i Ada Rosales. En total es valoren 1.349 vins, que són tastats a cegues, de 238 cellers de les 12 denominacions catalanes.