El líder del PP, Pablo Casado, ha valorat aquest divendres en un acte a Roses (Alt Empordà) la decisió del Suprem d'anul·lar el tercer grau dels nou presos independentistes i la denegació del 100.2. "Nosaltres respectem les decisions judicials i crec que a Espanya hi ha de seguir havent independència judicial i separació de poders", ha dit. En aquest sentit, ha afegit que pensen que "tots" són "iguals davant la llei" i ha demanat a la resta de formacions polítiques, que han fet valoracions contràries a la resolució, que "facin el mateix" i no intentin "sortejar les decisions d'un tribunal que no només és garant de la llei sinó també de la democràcia".

Hores després que es conegués la decisió del Suprem, Casado ha protagonitzat un acte a Roses on ha valorat la decisió i ha assegurat que el seu partit respecta les decisions judicials i a la demanat a la resta de formacions que facin el mateix.

{C}

El president del PP, Pablo Casado, valora la revocació del tercer grau per part del Suprem, l'afer del xat dels exmilitars, defensa la Constitució i critica l'acord pels pressupostos generals

"A Espanya hi ha de seguir havent independència judicial i separació de poders i pensem que tots som iguals davant la llei i estem subjectes als tribunals", ha dit. En aquest sentit, ha afegit que el Suprem ha deixat clara la seva posició i que és a aquest tribunal a qui li correspon "l'última paraula" en aquest afer.

Per això, ha fet una crida a la resta de partits a no intentar "sortejar" les decisions d'un tribunal que "no només és el garant de la llei sinó també de la democràcia".Un xat "lamentable"

A preguntes dels periodistes, Casado també s'ha referit al polèmic xat d'exmilitars. En relació a això, ha assegurat que és "lamentable" i que espera que hi hagi un "procediment per depurar les responsabilitats oportunes". Sobre el fet que se li hagi fet arribar a Rei, ha dit que creu que la funció de Felip VI és la "d'imparcialitat absoluta" i que aquesta premissa ha estat "escrupolosa" al llarg del seu regnat.

El rei, "al marge"

"El rei està al marge de tot això", ha afegit, tot reiterant que les forces armades estan "compromeses amb la democràcia". "Crec que el xat entra en uns errors personals que s'hauran d'investigar", ha afegit.

Els pressupostos "més cars de la democràcia"

Sobre els pressupostos, Casado ha dit que són els "més cars de la democràcia" i que s'han aprovat "a canvi" de qüestions que no tenen res a veure amb la recuperació econòmica sinó per "imposicions d'altres partits". Entre ells, la llengua o l'acostament de presos. "Són una mala notícia. No és veritat que a Sánchez només li importaven les sigles del PGE sinó també les de EHB i ERC", ha insistit.

Per tot plegat, ha dit que quan arribin al Senat continuaran reclamant que s'abaixin els impostos i el redueixi la despesa burocràtica dels ministeris. "Al final hem vist que Sánchez va prometre que no pactaria amb els independentistes i Bildu i no ha complert. Ja no és el PSOE sinó el partit Sanchista", ha remarcat. En aquest sentit, ha afirmat que ha deixat el partit socialista "en la closca"

Casado també ha dit que els comptes de l'Estat espanyol han portat a un acord entre diversos partits en contra de la "llibertat lingüística". "No hi estem d'acord. Espanya ha estat sempre un exemple i crec que no és moment d'aixecar muralles per raó de llengües", ha afegit.

Reivindica la Constitució

Precisament, el líder popular ha recordat que aquest diumenge se celebra "la Constitució", que va concentrar un estat divers "però unit". "Reivindico la concòrdia de la Constitució i ho reivindico des de Catalunya on des de fa anys la política ha dividit famílies i amics. Crec que és el moment de la convivència i la concòrdia", ha assegurat.Vista de suport al sector pesquer

Casado ha arribat a les instal—lacions del port pesquer de Roses a les dotze del migdia. Ho ha fet acompanyat per diversos membres del partit. Entre ells, del president del PPC, Alejandro Fernández i la presidenta del partit a Girona, Maria Àngels Olmedo. En la visita a les instal—lacions i a una embarcació pesquera també l'ha acompanyat el patró major de la confraria de pescadors de Roses, Antoni Abad.