Per aturar el desplaçament de la sorra de les platges al passeig Marítim de Roses, sobretot en dies de fort temporal, els operaris de la secció de Forestal de Rosersa, l'empresa municipal de serveis, han col·locat de nou les teles protectores.

Les teles van des de la bocana de la riera Ginjolers fins a la plaça de les Botxes, tenen una llargada aproximada d'uns 500 metres i estan fabricades amb material geotèxtil i estaques de fusta tornejades clavades a la sorra. A la platja de la Punta, que està a tocar el port esportiu, també es col·loquen teles.

L'Ajuntament de Roses ha informat que aquestes mesures es fan per tal de protegir i minimitzar els efectes dels forts temporals que afecten el passeig Marítim i el llarg de l'avinguda de Rhode en aquesta època de l'any. «Les llevantades dipositen la sorra de la platja en el paviment i embruten altres elements i espais urbans, com els embornals i espais verds enjardinats», han explicat responsables municipals, i també han assenyalat que, a través d'aquestes mesures, també es redueix la intensitat i la freqüència de la neteja del passeig i l'avinguda.

Els operaris de la secció de Forestal que fan aquests treballs utilitzen una eina mecànica per clavar les estaques a la sorra.