L'Ajuntament de Figueres té previst obrir una línia de subvencions per facilitar l'obtenció d'acumuladors d'energia per a les famílies afectades pels talls de llum al barri del Culubret i la zona oest de la ciutat. El vicealcalde Pere Casellas ha confirmat aquest matí que és l'eina que poden oferir davant que la distribuïdora responsable d'energia, Endesa, «ni hi és ni se l'espera». El pressupost per a l'exercici 2021 compta amb una partida de 60.000 euros per dur-ho a terme.

Actualment hi ha 18 cases afectades pels talls de llum, «és greu que Endesa no es pugui fer càrrec de talls de llum constants a divuit cases», ha denunciat el vicealcalde. «Des d'aquí demano que facin aquesta inversió a Figueres», ha afegit.

Tal com ha indicat Casellas, la competència en aquesta matèria recau en el Ministeri de l'Interior, Indústria i en la mateixa Endesa, organismes que fins ara no ofereixen cap solució. Des de l'Ajuntament volen «pal·liar» les conseqüències de la situació. A més de les subvencions pels acumuladors elèctrics, el govern preveu contractar un gabinet jurídic per poder facilitar la tramitació de denúncies dels afectats i presentar-se com a acusació particular. També volen incrementar el desplegament del programa Connecta't per combatre els efectes de la pobresa energètica.

Queixes a Twitter

Fa unes setmanes que Casellas ha triat el canal de comunicació de Twitter per parlar públicament amb Endesa. Uns missatges que, tal com reconeix el vicealcalde, han generat molt rebombori però no han donat els seus fruits. «Tots els camins han d'ajudar però és des d'un àmbit personal», ha dit.