Per commemorar el Dia Internacional contra les violències masclistes - 25N - a partir d'aquest dimecres 25 de novembre, diversos municipis de la comarca han organitzat algunes activitats, totes adaptades a la situació d'excepcionalitat per la pandèmia.
Alguns municipis s'han adherit a les campanyes impulsades per l'Institut Català de la Dona (ICD) com Diposita aquí el teu masclisme o la de Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes. Ajuntaments com el de la Jonquera o Vilafant, no han organitzat activitats però s'han adherit públicament al manifest unitari del 25N 2020.
L'Ajuntament de Figueres també ha engegat una campanya virtual a les xarxes socials per denunciar les violències masclistes i els mites de l'amor romàntic.
L'Infosex de l'Oficina Jove de l'Alt Empordà ha fet una crida per organitzar aquest dimecres 25 de novembre una trobada online a través del seu perfil d'Instagram (@infos3x_emporda) per compartir experiències viscudes de violències masclistes i trobar eines entre totes les participants.
El CAR Jove ha organitzat dins el seu espai de reflexió Àgora, una xerrada que permeti a les persones joves del municipi identificar les violències masclistes quotidianes que formen part del seu dia a dia i sensibilitzar-les contra les mateixes. Per potenciar aquesta visió analítica i obrir el debat i l'intercanvi d'opinions, la proposta del dia 27 es planteja en format de taller dinàmic i participatiu per tal que els i les joves puguin implicar-se i posar en comú les seves reflexions. Al llarg de la dinàmica es plantejaran aspectes com la identificació de les desigualtats i discriminacions de gènere, quines són les diferents formes de violència masclista que existeixen, o com actuar davant situacions discriminatòries per tal de construir un nou model social basat en la diversitat i en les relacions sanes i igualitàries.
Inauguració del mural de l'artista Sònia Estévez, reforçat amb un haikú de Tatu Lee. La creació representa aquesta xacra que continua escapçant la vida de moltes dones encara avui dia. Com que la situació no ho permet, es gravarà en vídeo per penjar-ho a les xarxes però no serà un acte on es pugui assistir de forma presencial.
L'Ajuntament de Castelló d'Empúries també està portant a terme una campanya de sensibilització a les xarxes socials amb la participació de diferents dones anònimes i dels instituts del municipi. La campanya consisteix en enviar una frase en contra la violència masclista i l'Ajuntament la penja a les seves xarxes socials.
ERC l'Escala organitza una enganxada de cartells i una lectura virtual del manifest. A més, i com a campanya perdurable en el temps, els republicans i republicanes repartiran adhesius amb el lema "volem ser lliure, no valentes", també a partir del dia 25.
L'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós repartirà bossa i bolígraf, així com material de difusió dels serveis del territori.
Difusió de la campanya Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes a través de Ràdio Cap de Creus.
L'associació Medusa dinamitza la campanya de sensibilització #AtrapemLesViolències de l'Ajuntament de Cistella. El recorregut interactiu, a través de codi QR, es troba instal·lat durant aquesta setmana al porxo de l'Ajuntament.
Difusió de la campanya Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes a través de Ràdio Llançà.
Per veure l'exposició s'ha de demanar cita prèvia a la Casa de la Cultura.
L'entitat Mestresses de casa, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Portbou, organitzen una encessa d'espelmes, la lectura del manifest i un minut de silenci per les víctimes de violència de gènere.