La Fundació “la Caixa” ha donat el seu suport econòmic, a través de CaixaBank, a les activitats socioeducatives per a infants Ksameu de la Fundació Sant Vicenç de Paül de Figueres. L’entitat social ha rebut una col·laboració de 10.000 euros, canalitzada a través de l’Acció Social de CaixaBank.

Gràcies a aquest suport, la Fundació Sant Vicenç de Paül podrà obrir un nou centre pel projecte Atrapa Somnis, mitjançant el qual es dona suport a infants de Figueres que no tenen accés a activitats fora de l’escola. Atrapa Somnis és un projecte socioeducatiu per a infants que pretén «potenciar l’educació en el lleure, fomentar l’educació en valors, contribuir a l’èxit escolar, millorant les condicions d’escolarització i treballar els hàbits saludables dels infants i la seva autoestima; a més d’implicar les famílies en el projecte».

La col·laboració de la Fundació “la Caixa” s’ha formalitzat en un acte en el qual ha pres part el president de la Fundació Sant Vicenç de Paül i rector de la Parròquia de Sant Pere, Miquel Àngel Ferrés, i la directora d’Àrea de Negoci Empordà i de CaixaBank, Carme Anglada. També hi ha estat presents Fer­ran Llach, director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Girona, i la secretària de la Fundació Sant Vicenç de Paül, germana Rosa Mendoza.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d’entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació, com és el cas d’aquest projecte figuerenc vinculat a Ksameu.

Cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d’euros de la Fundació “la Caixa” en favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en àmbits sanitaris i d’exclusió social.

Obrirà un centre a la Parròquia del Bon Pastor

Fins ara, el projecte Atrapa Somnis tenia un centre a la Parròquia de la Sagrada Família, al barri de l’Eixample de Figueres. El nou espai d’atenció, que donarà servei als barris de l’oest de la ciutat, s’ubicarà a la Parròquia Bon Pastor i tindrà el nom de Centre d’Atenció Socioeducativa Atrapa Somnis-Mossèn Jesús Franco.