Figueres serà una de les seus de la Mobile Week Catalunya 2021, la iniciativa impulsada per la Mobile World Capital Barcelonajuntament amb la Generalitat amb l’objectiu d’acostar la tecnologia a la ciutadania.

Figueres va presentar candidatura i ha estat una de les 18 seleccionades. La programació de la Mobile Week a Figueres s’organitzarà durant tres dies.Mobile Week a Figueres El primer dia anirà destinat al públic especialitzat, el segon, per a usuaris i el tercer, es dedicarà a les famílies.

L’esdeveniment arriba a la seva tercera edició i tindrà lloc entre els mesos de maig i juny. Girarà entorn de tres temes: la protecció de la nostra privacitat i dades a internet, les habilitats professionals digitals que demana el mercat i el paper que desenvolupa la tecnologia durant les crisis.

La participació en la Mobile Week Catalunya s’emmarca en la voluntat del Govern municipal de generar oportunitats en el creixent sector TIC i promoure i potenciar les empreses tecnològiques com ara la creació d’un hub tecnològic.

Mobile Week Catalunya 2021

Mobile Week Catalunya 2021En concret, participaran de l'edició del 2021 cinc municipis de la demarcació de Barcelona (Badalona, Mataró, Terrassa, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú), cinc de la Catalunya Central (Vic, Manresa, Igualada, Centelles i Rupit i Pruit), quatre de Girona (Girona, Figueres, Llagostera i Riudellots de la Selva), dos de Lleida (Lleida i Mollerussa) i la Seu d'Urgell, des del Pirineu. A les Terres de l'Ebre hi participarà Ribera d'Ebre.

La Mobile Week planteja espais de reflexió i debats amb activitats obertes a tothom per connectar les eines que ofereix la tecnologia digital amb les necessitats socials, culturals, ètiques i humanes.

L'any passat, la Mobile Week Catalunya es va celebrar a 15 ciutats amb 164 activitats i més de 5.300 inscrits. A Barcelona, la quarta edició va comptar amb 150 activitats pròpies en 10 districtes de la ciutat, amb la participació de l'Ajuntament i 200 col·laboradors, entre entitats locals, espais d'innovació i centres de recerca.