09 de novembre de 2020
09.11.2020
L'Empordà
Figueres

Qui acull les mascotes de sanitaris, afectats de Covid i sensellar de Figueres?

L'Ajuntament torna a oferir un servei d'atenció a animals a través de la residència canina Viladescans

09.11.2020 | 18:49
La residència canina està en un terreny de 12.000 metres quadrats, enmig de la naturalesa.

Tal com es va fer durant la primera onada de la pandèmia, l'Ajuntament de Figueres ha reactivat el servei d'acollida i allotjament de mascotes per a les persones afectades per la Covid-19; personal sanitari, i gent sense llar. L'empresa encarregada de dur a terme aquest servei és la residència canina Viladescans, ubicada a cinc quilòmetres de Figueres, al terme municipal de Cabanes. Durant la primera onada es van dur a terme «pocs» serveis, una dotzena, segons explica Daniel Roig, responsable de la residència. Des que s'ha tornat a engegar aquest mes de novembre, amb la segona onada de la pandèmia, «hem tingut dos serveis, una persona confinada durant quinze dies i una infermera de l'Hospital», explica Roig.

El servei és ofert per l'Ajuntament de Figueres i, per tant, només en poden gaudir les persones empadronades a la ciutat. Quan l'usuari interessat per aquest servei contacti amb la residència canina Viladescans, aquesta primer haurà de posar-se en contacte amb el consistori perquè puguin comprovar el padró.

Si es tracta d'una persona infectada per coronavirus, el protocol d'actuació es fa seguint totes les recomanacions sanitàries i evitant al màxim el contacte. Els responsables de la residència van a recollir la mascota, però, en aquest cas, l'intercanvi haurà de ser en el portal de l'edifici o en un espai on no hi hagi contacte entre la persona afectada i el personal de la residència.

La residència canina està en un terreny de 12.000 m2, enmig de la naturalesa, i compta amb un servei d'atenció i vigilància 24 hores, tots els dies de l'any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent