L'empresa municipal Rosersa està treballant en la instal·lació de les figures i composicions que il·luminaran el Nadal a Roses, que enguany comptarà amb una seixantena d'espais ornamentats a tota la població, tots ells amb sistemes d'il·luminació led de baix consum. La renovació total de l'enllumenat nadalenc realitzat els darrers anys, suposa un estalvi energètic d'un 80% respecte als models anteriors.

Després que l'any passat es culminés el procés de renovació de figures i ornamentació que funcionaven amb bombetes convencionals per nous models led, enguany s'ha destinat una partida de 6.500 € al lloguer d'enllumenat complementari, també de baix consum en la seva totalitat.

Entre les novetats d'enguany es troben la il·luminació interior del Mercat Municipal, que comptarà amb cordons lluminosos a tots els passadissos, així com la del carrer Sant Sebastià i la renovació dels cordons dels arbres de l'avinguda de Rhode, en el sector del Mas de les Figueres.

L'avet de grans dimensions adquirit l'any passat, amb 10 metres d'alçada i coronat amb una estrella d'1,5 metres, tornarà aquest Nadal a presidir la plaça Catalunya de Roses amb l'animació cromàtica que ofereixen els seus panells lluminosos. Davant seu, il·luminant l'avinguda de Rhode, s'estendrà el cel estrellat instal·lat els darrers anys entre la plaça Catalunya i la Riera Ginjolers.

Com cada any, les figures s'estendran per tot el municipi, variant les seves ubicacions respecte a anys anteriors per dotar l'ornamentació d'un major dinamisme i novetat. Més de 300 figures i milers de metres de fil lluminós s'instal·len aquests dies a un total de 29 carrers de la vila, 9 rotondes, als principals accessos de les urbanitzacions del municipi i als edificis de l'església, ajuntament, mercat municipal, teatre, policia local i biblioteca.

Enguany l'encesa de l'enllumenat s'avançarà uns dies, i tindrà lloc des del 27 de novembre fins al 7 de gener, en horari de 17.30 a 2 h (amb excepció d'algunes figures que no disposen de programador horari i s'apagaran amb l'enllumenat públic). Els treballs d'instal·lació de figures, cablejat elèctric, repassos i arranjaments, s'allargaran al llarg de tot el mes de novembre, tasques per a les quals es destina un camió amb cistella elevadora de Rosersa i dos elevadors de 16 metres llogats.