L'Hospital de Figueres ha rebut el suport de la Fundació "la Caixa" i CaixaBank per finançar part del cost de les obres d'adequació del servei d'Urgències a les noves necessitats generades per la Covid-19. La Fundació "la Caixa" aportarà 14.000 euros al projecte que seran canalitzats a través de l'Acció Social de CaixaBank.

En concret, la Fundació Salut Empordà farà servir aquests diners per adaptar el box de la Unitat de Reanimació, que atén pacients en aturada cardiorespiratòria. Actualment, aquest espai només pot acollir un pacient perquè no disposa de les mesures de seguretat i aïllament que exigeixen els protocols del coronavirus quan s'atén a més d'una persona en un espai reduït.

Les obres permetran dividir la Unitat en dues estances mitjançant una mampara mòbil i també s'instal·laran sistemes de pressió negativa independents per a cada pacient. En el cas que es produeixi una situació que requereixi l'ús unificat d'aquesta Unitat, el fet de disposar d'una mampara mòbil possibilitarà eliminar la partició fàcilment.