El patruller “Formentor” de l'Armada Espanyola, es troba en aigües catalanes des d'aquest dimarts 3 de novembre, tenint previst efectuar escala en el port de Roses entre els dies 6 i 7 de novembre. El vaixell, que romandrà atracat en el moll de Ponent del port pesquer, es troba fent tasques de vigilància i seguretat en els espais marítims de sobirania, així com labors de presència naval al llarg del litoral.

El “Formentor” romandrà durant deu dies en aigües de Catalunya i de la Comunitat Valenciana, realitzant la seva missió sota el paraigua del Pla Permanent de Vigilància i Seguretat Marítima, mitjançant el qual l'Armada duu a terme una de les seves missions permanents, el control dels espais marítims de sobirania. Entre les seves tasques també es compten la vigilància pesquera, el control del trànsit marítim, la col·laboració amb altres òrgans i institucions estatals i la preservació del patrimoni subaqüàtic.

El desplegament inclourà escales i presència naval en els ports de Cambrils (dia 3 de novembre), Barcelona (dies 4-6), Port de la Selva (dia 7), Blanes (dia 8) i Tarragona (dia 9).

El “Formentor” és la segona unitat de la classe “Toralla”, va ser construït a Barcelona en 1989, en les avui desaparegudes “Drassanes Viudes”. En l'actualitat té la seva base a Cartagena, i està enquadrat en la Força d'Acció Marítima, amb seu en aquesta localitat. Actualment està manat pel TN. Damian Boira Bars, natural de Barcelona.

A causa de la situació sanitària derivada de la pandèmia Covid-19, en aquesta ocasió no podran efectuar-se visites a bord.