L'Ajuntament de Figueres fa una valoració positiva dels espais de Lleure municipals d'aquest estiu a la ciutat. Una inversió que ha suposat 250.000 euros, 40.000 euros més que edicions anteriors. L'objectiu, adaptar els espais a les mesures de seguretat i d'higiene a causa de la pandèmia de la COVID-19.

Els Espais de Lleure municipals van mantenir l'oferta pública (590 places) però distribuïts en molts més espais de la ciutat. Enlloc d'obrir només tres escoles a banda dels equipaments esportius, enguany van obrir-se'n sis (Amistat, Anglada, Anicet de Pagès, Dalí, Sant Pau, Olivar Gran) més els equipaments esportius. Això va permetre una distribució més equilibrada i alhora, amb grups de màxim 50 usuaris per escola, de tal manera que es garantien entrades i sortides esglaonades sense aglomeracions de pares i mares.

Per altra banda, es va establir un horari intensiu, amb menjador opcional. Una de les prioritats va ser la desinfecció i ventilació diària dels espais utilitzats, que es feia a les tardes, aprofitant l'horari intensiu de les activitats.

Pel que fa als preus, es va mantenir el preu públic de 120 euros al mes i es va reservar la meitat de les places per a famílies en risc d'exclusió o en situació de pobresa, amb exempció de pagament de quota.

Els casals es van poder realitzar amb normalitat i la incidència del covid-19 va ser baixa.