26 de octubre de 2020
26.10.2020
L'Empordà
Figueres

El CAP Ernest Lluch de Figueres millorarà l'accés i ampliarà l'àrea d'urgències

Les obres acaben de començar, duraran sis mesos i l'activitat assistencial no es veurà afectada

26.10.2020 | 10:18
Els treballs es duen a terme a la planta baixa de l'edifici de 513 m2.

El CAP Ernest Lluch de Figueres ha iniciat unes obres de reforma, amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat al centre, ampliar la zona d'urgències i atenció continuada i renovar l'àrea d'atenció a l'usuari. Els treballs es duen a terme a la planta baixa de l'edifici de 513 m2, i com que les obres conviuran amb l'activitat assistencial del centre, s'han dividit en dues fases que permetran seguir treballant sense que l'activitat programada se'n ressenti.

Ara s'ha iniciat la primera fase, que tindrà una durada de tres mesos per crear la nova àrea administrativa. Durant aquest temps es desplaça a la mateixa planta l'àrea d'admissions. Durant la segona fase, que també té prevista una durada de tres mesos, es farà la nova àrea d'urgències, amb nous boxs i tres consultes d'atenció continuada. També es millorarà l'àrea de treball dels professionals del centre amb la creació de dos despatxos polivalents. Les obres tenen un pressupost de 354.000 euros.

El CAP Ernest Lluch ja va viure una reorganització d'espais el juliol del 2018 quan es va inaugurar el nou CAP Josep de Masdevall Terrades a la capital alt empordanesa. La posada en marxa d'aquest nou equipament també va suposar el desmantellament del CAP Figueres Sud, que s'havia creat 11 anys abans en una construcció prefabricada.

Amb la posada en marxa del CAP Josep de Masdevall, el centre Ernest Lluch ja va recuperar espai perquè tota l'atenció pediàtrica es va traslladar al nou CAP, fet que va permetre descongestionar les consultes i facilitar l'organització de visites. Les obres que ara s'hi duen a terme serviran per a modernitzar l'edifici i per canalitzar millor els circuits de pacients. Tot i que amb la situació actual provocada per la Covid-19 aquests s'han vist alterats completament, el nou disseny de la planta baixa del CAP està pensat per a oferir una millor accessibilitat, tant ara mateix com més endavant quan la situació sanitària es normalitzi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent