La Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona, de la qual en formen part els onze gremis comarcals i/o locals de la província, ha convocat una concentració aquest divendres 23 d'octubre a Girona en contra de l'obligació de tancament imposada al sector.

Sota els lemes "el tancament no és la solució" i "l'hostaleria no és el virus", els associats reclamen al Govern de Catalunya "mesures equitatives per a la contenció de la Covid-19, que no estigmatitzi i culpabilitzi a un únic sector". Des del sector, "entenem i respectem les restriccions i mesures per a la prevenció de la pandèmia, però si des de l'administració es vol fer un tancament total de les empreses, han d'anar acompanyades de mesures reals de rescat del sector, tant pel que fa a les empreses, com pels seus treballadors", manifesten al comunicat difós als mitjans de comunicació.

La proposta inicial de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona era fer una manifestació però la pandèmia els ha obligat a canviar el format de la protesta, segons han informat en un comunicat després de rebre les indicacions del Procicat.

Els treballadors i empresaris de l'hostaleria defensen que son un sector "transversal, que dinamitza l'economia d'empreses del sector primari, de distribució, de comerç, però també som un servei públic per a la societat, i ajudem a l’organització de la mobilitat pel territori". Com a principals defensors del sector turístic, fan una crida a tota la població que estigui "estretament vinculada" amb aquest sector i han iniciat una campanya virtual a www.change.org per recollir signatures.

La concentració comptarà amb totes les mesures de seguretat i protecció i es farà davant la Delegació del Govern de Girona, on es llegirà el manifest. Els organitzadors convoquen als manifestats vestits del seus oficis.