La direcció del Centre d'Atenció Primària Ernest Lluch, del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha fet retirar el mòdul situat al costat del CAP, al carrer Tramuntana de Figueres, utilitzat per evitar aglomeracions al consultori durant la campanya de vacunacions de la grip. L'estructura, on s'hi duien a terme les proves PCR de la Covid, presentava una imatge que molts veïns van titllar de "vergonyosa", i que va rebre una allau de queixes d'usuaris, veïns i representants polítics.

El passat 15 d'octubre començava la campanya del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya de vacunació contra la grip, i per evitar aglomeracions als consultoris locals i prendre les mesures de seguretat davant la Covid-19, la majoria d'Equips d'Atenció Primària realitzen les vacunacions en espais municipals cedits pels mateixos ajuntaments, o en zones exteriors del CAP habilitades expressament amb aquesta finalitat.

Al CAP Ernest Lluch Figueres, es va col·locar un contenidor metàl·lic per a fer-hi, a l'interior, les proves PCR, i així ampliar els espais del consultori i evitar la concentració d'usuaris. Però l'estat en què es trobava aquesta estructura va fer saltar totes les alarmes.

El regidor de Junts per Figueres, Carles Arbolí, qualificava l'espai de "completament intolerable i indigne, pels ciutadans i pels professionals que hi han de treballar" i anunciava que "el govern municipal m'ha fet saber que ja han elevat queixa a la Generalitat".

De moment, la direcció del centre ha fet retirar el mòdul on es realitzaven les PCR.