El Departament d'Ensenyament de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha tornat a posar a disposició de l'alumnat del municipi els 40 routers amb connexió wifi per aquells estudiants que hagin de confinar-se per a poder seguir les classes i les tasques escolars en aquesta situació.

El curs escolar farà poc més d'un mes que ha arrencat i el passat dimarts, 13 d'octubre, l'institut de Castelló d'Empúries havia de confinar deu grups del centre després que en els últims deu dies s'haguessin detectat tretze positius per covid-19, tres dels quals professors i personal docent i la resta alumnes. A banda d'aquest centre, l'escola Ruiz Amado també va tenir un grup confinat, després que es detectés un alumne positiu i fa unes setmanes, es van haver de confinar quatre grups de l'escola Joana d'Empúries després que un docent donés positiu. Aquesta és una situació que ja es contemplava, tot i que els protocols als centres educatius estan establerts per a poder garantir, en la mesura del possible, l'escolarització presencial del conjunt de l'alumnat.

Per tal que tots i totes les alumnes puguin fer el seguiment de la formació, l'Ajuntament, a petició de les direccions dels centres, facilitarà un router amb connexió wifi durant aproximadament deu dies, que correspon al temps de confinament dels alumnes. L'objectiu és poder facilitar el desenvolupament de les tasques i l'estudi a distància que els centres educatius indiquen als alumnes que es troben confinats temporalment a casa.

Aquesta acció es podrà mantenir fins a final d'any, ja que la compra de 40 paquets de routers i línies de dades es va fer per aquest any 2020.