Els vins empordanesos han viscut aquesta passada nit, una gran vetllada, sobretot els vins elaborats a Garriguella. Un vi del celler Mas Llunes de Garriguella 2020, en un acte celebrat aquest divendres passat a l'auditori de la capital de l'Alt Penedès, Vilafranca del Penedès, i conduït per l'escriptor Màrius Serra. Aquest és el segon cop que el celler de Garriguella obtè aquest màxim guardó i el tercer cop en vuit anys que un vi de la DO Emporda s'endú el primer premi.

Durant el mateix acte, també s'ha reconegut al celler Gerisena otorgant-li el premi Vinari d'Or 2020 al Millor Vi Dolç, Ranci o de Postres per Somnis de Gerisena 2010, elaborat amb garnatxa roja. Cal dir que els vins de la DO Empordà s'han endut el màxim guardó en aquesta categoria en set de les vuit edicions dels premis. Cal dir que un total de 850 referènces de 240 cellers catalans de les dotze Denominacions d'Origen de Catalunya han participat en aquesta vuitena edició del concurs de vins catalanss.

D'altra banda, també s'han entregat nou Vinaris de Plata i Bronze a vins del celler Espelt de Vilajuïga, el celler Peralada, el celler Arché Pagès i Vinyes dels Aspres.

El jurat que ha avaluat els vins ha estat integrat per una seixantena de professionals dels diferents camps del món del vi.Tots ells van qualificar a cegues tots els vins participants durant quatre jornades de tasts a cegues que es van fer a finals de juliol a l'Escola d'Enoturisme de Catalunya, a Vilafranca del Penedès. Els vins que van obtenir millor puntuacions van passar una nova fase d'avaluació, a principis de setembre, aquest cop al Celler Cooperatiu de Rubí.