La secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat ha proporcionat dades corresponents al nombre de visitants que han rebut aquest estiu els parcs naturals de Catalunya. Així, els Aiguamolls de l'Empordà, amb un descens del turisme francès, ha registrat una baixada de visitants d'un 20% el mes de juliol i un increment del 3% a l'agost.

L'Albera no ha experimentat canvis significatius, mentre que el Parc de Cap de Creus ha comptabilitzat un increment de visitants del 82% al juliol i un 71% a l'agost. La secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat ha destacat que el nombre de vehicles en els espais protegits d'aquest parc s'ha vist molt augmentat així com les embarcacions de gran volum a la costa.

Aquest any, «excepcional i atípic» a causa de l'emergència sanitària de la Covid-19 s'ha traduït en un augment de visitants «més desinformats i menys respectuosos» que en anteriors temporades estivals, segons la mateixa secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat. Davant d'aquest balanç, en què s'emmarquen també la resta de parcs catalans, el Govern ha anunciat la creació d'un grup de treball que farà una diagnosi de cada cas concret i buscarà propostes al respecte. Aquestes implicarien regular les activitats, incrementar la vigilància amb possibles sancions i una campanya d'educació ambiental. Algunes solucions impliquen potenciar el transport públic.