L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha estat entrevistada en directe, aquest dimecres, per les lectores i els lectors d'emporda.info. La primera autoritat municipal de la vila costanera ha respost temes relacionats amb la circulació, el transport i equipaments com la SUF o la Ciutadella. Diverses preguntes han tractat sobre els problemes de mobilitat que hi ha hagut aquest estiu a la costa, tant a terra com en el mar, sobretot a l'espai d'entrada cap a cap de Creus.

Mindan ha explicat que, per a resoldre aquests conflictes "de moment ja s'ha encarregat un estudi per a buscar zones d'aparcament a les cales, però serà un camí llarg, ja que passa per expropiacions de terrenys. Aquest hivern, buscarem una mesura que ens permeti evitar el col·lapse (mentre no s'executi tot el projecte) entre l'Ajuntament, el Parc i els Agents Rurals".

Sobre la gestió i la difusió de l'espai natural protegit, l'alcaldessa ha explicat que "la setmana passada vam fer una reunió amb responsables del Parc Natural i la Generalitat. En els pressupostos de la Generalitat, s'aplicarà una nova taxa mediambiental que serà la font d'ingressos dels Parcs Naturals de Catalunya. A partir d'aquí es plantejaran temes importants com les seus informatives o la vigilància. De moment, hem avançat molt en el Prug (reglament marí del Parc). Quan estigui, caldrà també, un reglament d'usos i activitats en la zona terrestre".

Llegiu l'entrevista sencera clicant aquest enllaç.