Igual que ho va fer el grup municipal d'Independents x Llers - AM, el grup d'ERC al Consell Comarcal de l'Alt Empordà va portar al ple del passat dimarts "la inactivitat de l'alcalde de Llers" després que quatre estudiants del municipi que viuen en diferents urbanitzacions allunyades del nucli urbà, no poguessin anar a l'institut a Figueres per manca de transport escolar.

La consellera comarcal i regidora de Llers, Eva Ungé, va denunciar que "el transport escoltar, que depèn del Consell Comarcal, manté la seva parada al nucli de Llers, però ha eliminat la que feia a les urbanitzacions. Això fa que aquests nens no puguin desplaçar-se fins a l'institut". I va afegir que "això fa palès que dins del mateix municipi es produeixen desigualtat entre els infants i joves".

Des d'Esquerra Republicana "es va exigir al govern del consell comarcal que garanteixi el dret a aquests joves a poder desplaçar-se a l'institut i que treballi per facilitar el desplaçament de totes i tots els infants i joves de la comarca. L’alcalde de Llers, conseller comarcal i coneixedor de la situació, ha preferit callar enlloc de respondre la pregunta d’ERC, deixant a entendre que no en sabia res".