Els veïns i les veïnes de Castelló han pogut observar, des de fa uns dies, com no baixa aigua pel Rec del Molí. Aquesta situació s'allargarà uns quatre mesos a causa dels treballs de rehabilitació del rec del Molí i la Mugueta. Una obra de la Generalitat de Catalu­nya que té com a objectiu reduir les pèrdues d'aigua dels dos cursos fluvials i poder abastar la reserva integral de Vilaüt, del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà per tal de mantenir l'ecosistema.

En aquesta ocasió, el buidatge d'aigua del rec no es deu a les tasques de manteniment habituals, sinó a una intervenció integral valorada en vuit-cents mil euros i que afecta des de la resclosa de Vilanova de la Muga fins als estanys de Vilaüt.

Durant el ple telemàtic celebrat el dijous 24 de setembre, Vicenç Comas, portaveu de Junts per Castelló i Empuriabrava, va referir-se a la necessitat d'aprofitar l'execució del projecte de la Generalitat per netejar i arreglar les comportes i les boixes, públiques i privades, ara que el Rec del Molí es troba sense aigua. «Si volem portar l'aigua fins als estanys i les comportes i les boixes perden, no tindrem una obra ben acabada». Joan Basí, regidor de Medi Ambient, va explicar que «anem dar­rere de la comunitat d'usuaris dels Horts perquè fan ús de l'aigua durant tot l'any. També hem contactat amb el Departament de Medi Ambient per si s'hi pot fer alguna actuació».

D'altra banda, Agustí Ayats, del grup municipal SOM Empuriabrava i Castelló, va fer constar que el buidatge de l'aigua del Rec del Molí ha deixat a la vista una imatge de deteriorament de la Muralla. Segons Güell, l'Ajuntament «va reparar la part pública, sota el paller d'en Melino, i s'ha contactat amb els propietaris d'altres parts per veure com es podria arreglar, no tant per temes estètics, sinó per seguretat, per consolidar la muralla».