El ple ordinari de l'Ajuntament de l'Escala de setembre ha aprovat inicialment la modificació puntual del Pla d'ordenació urbana municipal (POUM), que ha de permetre convertir l'entorn de l'Estany de Poma en un gran parc públic, i, també, ha aprovat diversos sistemes del nucli urbà, com la consolidació de l'avinguda Montgó com a eix comercial i d'activitats.

Entre els principals objectius d'interès públic, hi ha, a més, l'esponjament del teixit urbà al voltant de l'església, l'increment del sòl destinat a equipaments comunitaris a Can Maset, l'increment i concentració del sistema d'espais lliures al Parc de l'Estany de Poma, la preservació davant del risc d'inundabilitat, l'increment de l'oferta de places hoteleres o la millora qualitativa de l'oferta de places hoteleres.

Propostes d'ERC

Mentrestant, el grup d'ERC, a l'oposició, va donar suport al procés per convertir l'Estany de Poma i el seu entorn en un espai públic, però la portaveu del grup, Etna Estrems, puntualitza que «ens preocupa el tema de les possibles restes arqueològiques. Sembla que la zona on hi ha més possibilitats que apareguin és justament a l'accés i la zona que es preveu com a hotelera. Caldrà estar atents a les normes urbanístiques que regulin aquest sector per preservar qualsevol troballa a la zona».

Els republicans, també, lamenten l'eliminació de la partida de museïtzació del Clos del Pastor. «El govern no va gestionar com calia la demanda de subvencions per a aquest projecte, atès que preveia rebre diners de la subvenció estatal d'1,5% cultural», manifesta la portaveu d'ERC, que ja havia avisat que no preveia Béns d'Interès Local.