Ajudar a millorar la ciutat en tots els aspectes, però especialment «en la seguretat ciutadana i la lluita contra l'incivisme» són els objectius que s'han marcat els representants d'un nombre important d'associacions de veïns de Figueres que han decidit passar a l'acció i intentar agrupar-se en una sola entitat «forta i representativa».

Per aconseguir aquest objectiu, tenen previst reunir-se aquest divendres en assemblea per a donar peu al naixement d'una nova entitat que agrupi a totes les que estan interessades a formar-ne part, superant així la divisió existent actualment entre la Federació i la SUF. «Hi ha d'haver una sola federació d'associacions de veïns que sigui forta i representativa», apunta Juanjo Muñoz, president de la Coordinadora Josep Casero, que a hores d'ara agrupa el Juncària Parc Bosc, el Culubret, les Vivendes del Parc i el Turó Baix-Nova Estació. Juanjo Muñoz admet que «la Guàrdia Urbana fa el que pot i als Mossos d'Esquadra els falten efectius per fer bé la seva feina».

El primer pas d'aquest objectiu unitari el van donar dijous passat, a la tarda, quan els representants de les Associacions de Veïns van anar al carrer de la Jonquera per a donar suport a la presidenta de la comunitat de veïns que havia denunciat públicament diversos fets delictius, entre ells els robatoris en uns trasters i un presumpte intent d'agressió sexual.