El president de la Junta Local del Partit Popular de Figueres, Daniel Ruiz, considera que "el vicealcalde Casellas s'equivoca dient a TV3, que a Figueres no hi ha un problema de seguretat, quan tot seguit els veïns li estan demanant actuacions", afegeix que "tant Casellas com Lladó han volgut minimitzar el que està passant a Figueres per vendre que han fet una bona feina, però no és així".

Per Ruiz "a la ciutat, tal com diu l'alcaldessa, falten Mossos, però també falten més membres de la Guàrdia Urbana, ja que per les circumstàncies i característiques del municipi hauríem d'estar molt per sobre de l'actual nombre d'agents, però ni tan sols s'han cobert les jubilacions". Segons el President del PP Figueres, "l'alcaldessa actua amb insensibilitat quan diu que les dades desmenteixen la percepció de la ciutadania, perquè no li pots dir a algú que ha patit un robatori que les dades el desmenteixen".

Ruiz recorda que "el Senyor Casellas era qui anava barri per barri, càmera en mà, buscant qualsevol indici d'inseguretat quan no estava al govern, les circumstàncies no han millorat, però ara els alarmistes són els altres".

El President del PP Figueres finalitza dient que "la ciutat pateix una situació d'inseguretat des de fa anys, amb aquest govern i l'anterior", manifestant que "si no es treballa escoltant els veïns i no hi posem remei, Figueres acabarà morint".