Coincidint amb l'estrena a les televisions públiques dels Països Catalans TV3, IB3 i À Punt, entitats de l'esquerra independentista de Figueres, formada per la CUP, Arran, La Forja i SEPC, organitza la projecció de la pel·lícula «La mort de Guillem».

La projecció té lloc el 2 d'octubre a La Cate i començarà a les 21 hores amb Toni Rico, historiador valencià i ex-militant de Maulets.

Guillem Agulló va ser assassinat l'11 d'abril de 1993 a Montanejos per un grup l'extrema dreta. Era un jove de 18 anys, compromès amb la lluita antifeixista i militant de l'organització Maulets.

«La mort de Guillem» és una pel·lícula dirigida per Carlos Marqués-Marcet i forma part de «La Lluita Continua», una campanya de mobilització social, política i de recuperació de la memòria democràtica, que pretén ser un instrument de lluita des de la cultura, els feminismes, l'antifeixisme, la defensa dels Drets Humans, l'antiracisme i les organitzacions polítiques. Amb aquests objectius vol contribuir a la construcció d'un món obert, just i solidari, «i sobretot perquè el feixisme no ens torne a furtar mai més la vida de cap jove», així acaba el manifest de la campanya.

Guillem Agulló ha marcat la vida de molts joves militants i ha esdevingut un símbol de l'antifeixisme als Països Catalans.

Per assistir la projecció i degut a les mesures de prevenció de la Covid-19, cal reservar lloc a través de la pàgina web www.figueres.cup.cat o també al formulari disponible als comptes de les xarxes socials de les entitats organitzadores.