La Cambra de Comerç de Girona ha programat durant els propers mesos fins a 31 jornades gratuïtes de promoció del comerç local que combinen els tallers presencials -emesos amb streaming- i les sessions en línia. S’han escollit ponents de molt diferents àmbits i sectors per tal de diversificar el màxim l’oferta i tocar temes que els mateixos comerciants han demanat. Les sessions tracten aspectes com el comerç en el món online, com fer-se visible a les xarxes socials, la importància de la geolocalització, com fer bones fotos o vídeos promocionals, com aplicar el Feng Shui en un establiment o com vendre a través del Whatsapp Busines, entre d’altres temes d’actualitat comercial.

Les jornades presencials es faran, sempre que sigui possible, a Roses (05/10 i 26/10), l’Estartit, Castelló d’Empúries (15/10, 22/10, 03/11, 05/11, 17/11 i 19/11), Puigcerdà i RosesCastelló d’Empúriesl’EscalaHan comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses, l’Estació Nàutica de l’Estartit, l’Ajuntament de Castelló, el Centre Emprèn d’Empuriabrava, l’Associació de Comerciants de Puigcerdà, l’Ajuntament de Puigcerdà, la UBET de l’Escala i l’Ajuntament de l’Escala. Totes seran emeses en streaming, cosa que permetrà arribar a un públic potencial molt ampli.

Mercè Ramírez de Cartagena, representant del comerç al detall a la Cambra de Girona, assegura que “en el sector comerç estem patint a causa de la pandèmia i aquestes jornades ofereixen eines i consells per adaptar-se al nou paradigma digital i abordar noves formes de relació amb el client”.

La resta de jornades és fan directament en línia i han comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Empordà (CCAE), l’Ajuntament de Figueres, l’Ajuntament de Llançà, l’Ajuntament de Blanes i la Unió de Botiguers de Blanes.

En total seran 12 jornades presencials retransmeses per streaming Si a causa de l’emergència sanitària les jornades presencials s’haguessin d’anular, es realitzaran igualment en línia, començant a l’hora prevista i amb una durada de 2 hores. Tota la programació actualitzada i els formularis d’inscripcions estan disponibles al web https://jornades.feslabossa.cat/

La propera és "El vídeo: Una eina imprescindible per promocionar el meu negoci", que es podrà seguir online demà dilluns 28 de setembre. Anirà a càrrec de la realitzadora audiovisual Núria Tolós Palau i compta amb la col·laboració del CCAE i de l'Ajuntament de Figueres.

Diagnosis gratuïtes

Paral·lelament, la Cambra de Comerç de Girona ofereix diagnosis comercials, de manera totalment gratuïta, en la qual un tècnic especialista realitza una detallada anàlisi de diferents aspectes de cada comerç i identifica els punts forts i febles en set àrees clau del negoci. Sobre la base d’aquesta anàlisi, es faran recomanacions per optimitzar la gestió de l’establiment comercial. Es facilitaran idees, fàcilment i ràpidament aplicables. El Programa per a la innovació comercial és una iniciativa de les Cambres de Comerç espanyoles i compta amb el recolzament i finançament del Feder i la Secretaria d’Estat de Comerç.

La Diagnosi d’Innovació Comercial es dirigeix a autònoms, microempreses i pimes del sector comercial detallista que comptin amb, almenys, un establiment comercial o punt de venda físic i que estiguin donats d’alta a algun epígraf de l’IAE del grups 64, 65 o 66 (CNAE 2009 grup 47), excepte les farmàcies.