La nova normalitat provocada per la Covid-19 implica una sèrie de reptes que també obliguen a plantejar com serà la nova mobilitat en els municipis. Des de l’associació Prevenció d’Accidents de Trànsit (PAT), juntament amb l’institut Opinòmetre, es va impulsar, al mes de juny, una enquesta amb qüestions sobre com preveu la ciutadania que serà la nova mobilitat, els resultats dels quals es mostraran a diferents punts de tot l'Estat.

Les comarques gironines seran les primeres en conèixer els resultats d'aquesta enquesta en una jornada on intervendran experts i agents polítics de la zona. La jornada es podrà seguir online el proper dilluns 28 de setembre a través de la plataforma Zoom a partir de les sis de la tarda. Cal inscriure's prèviament a la pàgina web https://www.mwork.com.ar/evento/educacioviariaalanovamobilitatpresentacioderesultatsdelenquesta per rebre l'enllaç d'accés a la sessió.

La presentació dels resultats de l'enquesta aniran a càrrec de la tècnica estadística de l'institut Opinòmetre, Alicia Corduras. Tot seguit, intervindrà el figuerenc Ramon Cos, president de l’Associació pel Desenvolupament de l'Educació Viària a Catalunya (ADEVIC), per parlar d'Educació Viària. La jornada també comptarà amb un workshop sobre experiències municipals en el qual hi participaran l’alcalde de Pau, Pere Maluquer; el regidor d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Figueres, Xavier Amiel; i la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda.

La sessió finalitzarà amb un debat sobre educació viària, moderat per la periodista d'aquest Setmanari, Sònia Duñach, i una cloenda a càrrec de l'enginyer de camins, canals i ports i expresident de PAT, Ole Thorson.