En ocasions, la meteorologia és imprevisible i, sovint, deixa estampes ben curioses. A primera hora d'aquest dissabte, el golf de Roses s'ha aixecat ennuvolat, amb fortes ratxes de vent i amb el mar ben revoltat. Dues hores més tard, l'escena era una altra. La tramuntana havia desaparegut, el mar s'havia calmat i el cel lluïa serè.

Aquest fet, es pot apreciar clarament en aquestes dues fotografies realitzades des del front marítim de l'Escala. La primera d'elles està presa quan faltaven pocs minuts per a les nou del matí. La darrera, dues hores més tard.

La neu fa acte de presència al Pirineu gironí

En les darreres hores, l'entrada d'una massa d'aire fred acompanyada de precipitacions s'ha traduït en nevades al Pirineu per sobre dels 1.300 metres.

Al Pirineu gironí, la nevada nocturna ha deixat gruixos que no superen els cinc centímetres a les estacions de muntanya de La Molina i la Vall de Núria. A l'estació meteorològica de Manliu (2.230 metres), a la Cerdanya , el gruix màxim ha estat de cinc centímetres.

Els termòmetres també han patit una davallada acusada de les temperatures i en moltes estacions s'han registrat les mínimes més baixes en un mes de setembre dels darrers 10 anys. A l'estació del Cadí Nord (2.143 metres), a la Cerdanya, s'ha registrat una temperatura de -3.2 graus.