La Presidenta del Partit Popular de Girona, Maria Àngels Olmedo, considera que "s'ha produït un efecte crida a la província", per això les dades ens demostren que és la tercera zona on es produeixen més ocupacions, després de Barcelona i Madrid, tot i que al primer semestre la taxa d'ocupacions per cada 1.000 habitants a Girona era de 0,67, mentre que a Barcelona era de 0,47 i això és "altament inquietant".

Olmedo assegura que "la complicitat d'alguns polítics amb aquest fenomen ha provocat que Girona estigui dins d'aquestes zones amb més perillositat per ser propietari", però afegeix que "aquest problema el pateixen, també, els veïns i tot l'entorn de l'habitatge okupat".

Per això, la Presidenta del PPC Girona considera que és del tot necessari que la Proposició de Llei que ha presentat el Partit Popular al Congrés per acabar amb la xacra de l'ocupació sigui aprovada.

Entre altres qüestions, aquesta proposta del Partit Popular vol que es pugui desallotjar els ocupes en 12 hores, que l'ocupació amb violència sigui castigada amb penes de presó, que no es permeti l'empedronament en habitatges okupats o que les comunitats de propietaris puguin prendre accions legals.

La Presidenta Provincial fa una crida a participar en la campanya de signatures d'aquesta proposta del Partit Popular per poder combatre així l'ocupació il·legal d'habitatges garantint el dret a la propietat, la seguretat de les persones i acabar amb les màfies.