Assemblea per Cadaqués no entén el motiu per el qual l’Ajuntament de Cadaqués ha omès l’escrit d’al·legacions presentat durant el mes de juliol, on es demanava “la paralització de les obres i en conseqüència, la suspensió de les llicències d’obra major de nova construcció atorgades fins al moment”. Per aquest motiu, afirmen que han adjuntat una còpia al Departament de Territori de la Generalitat.

Des del grup municipal indiquen que “els promotors estan aixecant un edifici que no compleix amb la normativa vigent i que esta causant un gran impacte visual, al ser visible des del Cap de Creus i des de diversos indrets del municipi i del front marí, quan ni tan sols han acabat els treballs d’urbanització del sector”.

També afirmen que “l’Ajuntament sempre posa de pretext, que no te suficients tècnics per revisar les possibles irregularitats de totes les obres del municipi”. Per aquest motiu, i per evitar més "aberracions urbanístiques", l’Assemblea per Cadaqués i altres entitats del poble, han presentat diversos informes d’irregularitats urbanístiques. “Així i tot, l’Ajuntament prefereix fer la vista grossa i defensar els interessos particulars dels promotors”, assenyalen.

La formació d'esquerres considera que “a partir del moment en què l’Ajuntament rep informacions sobre irregularitats i decideix no actuar, estaria cometent un delicte de prevaricació”. Per aquest motiu, els ecologistes asseguren estar disposats a arribar fins on faci falta per aturar les barbàries urbanístiques. “Estem estudiant la possibilitat d’exigir el compliment de la legislació i del planejament urbanístic davant la jurisdicció contenciosa administrativa”.

La portaveu del grup i cap de l’oposició, Claret Daniela Cruz, afirma que “l’Assemblea per Cadaqués continuarà amb la seva lluita contra les irregularitats i les males praxis, per salvaguardar Cadaqués i el Cap de Creus, de les ànsies especulatives d’uns i la desídia d’altres”. “Cadaqués no pot assumir cap nyap urbanístic més”, conclou.