25 de setembre de 2020
25.09.2020
L'Empordà
Figueres

Figueres se suma a Reciclos, el sistema de reciclatge amb recompensa

Aquest pioner Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) s'incorpora als 220 contenidors grocs

25.09.2020 | 10:54
Registra't al web, escaneja el codi de l'envàs i el del contenidor groc

Els habitants de Figueres compromesos amb el reciclatge obtindran a partir d'avui recompenses cada vegada que reciclin les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes. Això és possible gràcies a l'aposta de l'Ajuntament per Reciclos, el primer Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) de reciclatge a l'Estat espanyol, que ha estat desenvolupat per Ecoembes, l'organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos a tot el país.

D'aquesta manera, Figueres es converteix en un dels primers municipis catalans que aposta per aquest sistema de reciclatge que incorpora la tecnologia mòbil a aquest hàbit, i, al seu torn, premia els ciutadans recicladors amb incentius que ajudin a millorar el seu entorn més proper.

Els veïns de Figueres podran reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en un dels 220 contenidors grocs dels carrers de la localitat -als quals se'ls ha incorporat tecnologia- i obtenir recompenses al fer-ho. Entre aquests incentius, destaquen productes per fomentar la mobilitat sostenible i accions per millorar l'entorn dels ciutadans de Figueres, com la instal·lació de places d'aparcament per a bicicletes.

Per fer ús de Reciclos, els ciutadans de Figueres només han de registar-se a http://reciclos.com, escanejar el codi de barres de l'envàs que volen reciclar i dipositar-lo a un dels contenidors grocs. En fer-ho, obtindran punts, denominats Reciclos, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles.


Reciclos

El Sistema de Devolució i Recompensa Reciclos va néixer a TheCircularLab, el centre d'innovació oberta d'Ecoembes. Després de la seva implantació en diversos municipis de Catalunya el passat any com a projecte pilot, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, ja és una realitat en diferents municipis catalans i, a més, recentment ha començat a funcionar en altres regions com La Rioja (en concret, a Calahorra) i Illes Balears (al municipi de Ciutadella).

Així, al llarg d'aquest any, Reciclos estarà present en municipis d'un total de set comunitats autònomes i, en 2021, es preveu que aquest pioner sistema de reciclatge arribi a totes les regions a l'Estat espanyol, comptant tant amb contenidors grocs que incorporin la seva tecnologia com amb màquines situades en altres espais públics, facilitant així el reciclatge de les llaunes i ampolles de plàstic de begudes generades tant a les llars com fora d'aquestes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent