23 de setembre de 2020
23.09.2020
L'Empordà
Llançà

Neix el Premi Pere Calders d'Assaig Periodístic a Llançà

L'Ajuntament de Llançà i personalitats del món cultural impulsen el guardó dotat amb 6.000 euros

23.09.2020 | 18:09
El guanyador s'anunciarà el 21 de juliol a Llançà.

L'Ajuntament de Llançà i personalitats diverses del món cultural han impulsat el Premi Pere Calders d'Assaig Periodístic, que publicarà l'editorial Comanegra. El guardó, han ressaltat els seus impulsors, és l'únic premi en català especialitzat en el gènere periodístic, i està dotat amb 6.000 euros, sense comptar els drets d'autor, de manera que el guanyador rebrà, a banda del premi, liquidacions de drets d'autor a partir del primer exemplar.

Part important de l'objectiu del Premi, han remarcat, és contribuir a generar unes bones condicions per als creadors i donar a les seves obres una bona difusió. Els autors tindran temps per presentar les seves obres fins al 31 de març de 2021 i el guanyador s'anunciarà el 21 de juliol a Llançà.

El primer Premi Pere Calders d'Assaig Periodístic es publicarà en el marc de la Setmana del Llibre en Català de 2021, i el guanyador es comunicarà públicament el 21 de juliol a Llançà, quan farà 27 anys de la mort de l'autor. Els autors tindran temps per presentar les seves obres fins al 31 de març de 2021.

Com han destacat des de Comanegra, prenent com a referència l'obra periodística de Pere Calders, que va cultivar aquest gènere durant tota la seva trajectòria, l'objectiu del premi és "fer aflorar assaigs periodístics de qualitat. Una literatura sòlida necessita escriptors amb capacitat d'analitzar la nostra realitat de forma incisiva i amb estil, que des de les coses aparentment més petites ofereixin una visió pròpia i amb valor universal del món".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent