Representants de la majoria d'associacions de veïns de Figueres s'han desplaçat, aquest dimecres, fins a la plaça Camil·la Lloret per a "donar suport" a la comunitat de l'edifici del carrer de la Jonquera que aquesta setmana ha denunciat diversos casos d'inseguretat, com robatoris i un intent d'agressió sexual a una veïna. Tots junts han fet saber a la presidenta d'aquesta comunitat que "aquests problemes també els tenim a la resta de barris de la ciutat. Els ciutadans de Figueres -expliquen en un comunicat conjunt-, ja estem farts d'aquesta inseguretat, brutícia i desordre que patim des de fa massa temps a Figueres".

La presidenta dels tres blocs de la comunitat afectada, que suma 48 habitatges, ha agraït "aquesta mobilització i solidaritat, que demostra que el problema que patim no és únic i que afecta altres parts de la ciutat. No hem de caure en la trampa de creure que Figueres és el Bronx, és una gran ciutat, però necessita més ordre i acabar amb la impunitat amb la qual actuen alguns".

Les associacions de veïns diuen "prou de promeses i panys calents", adreçant-se als polítics: "Els hi toca donar solucions als problemes reals que patim diàriament".

La Guàrdia Urbana, per la seva part, va donar a conèixer, ahir dimarts, el balanç de les seves actuacions en aquest sector, en el qual hi ha hagut dues detencions.

Els problemes d'inseguretat han estat accentuats des de dins del Govern municipal a través d'un comunicat fet públic pel grup de Guanyem FigueresGuanyem Figueres, representat pel regidor José Castellón. El grup ha demanat un gir en aquest tema, la qual cosa ha provocat que el regidor Carles Arbolí, de Junts per Figueres, a l'oposició, hagi criticat obertament la situació, afirmant que "un dels socis del quadripartit de Figueres fent una esmena a la totalitat a la feina dels seus aliats al govern del PSC i Pere Casellas. Tot això l'endemà d'una Junta de Portaveus on se'ns va demanar a tots els grups unitat política en la lluita contra la inseguretat ciutadana. Que s'ho replantegin tot! Desgovern i desori!".

Des de Guanyem Figueres han respost Arbolí argumentant que el seu comunicat sobre seguretat ciutadana no era cap crítica cap a la regidoria, sinó una proposta de millora de l'actuació en matèria de seguretat ciutadana.