Dimarts vinent, 29 de setembre, la sala d’actes de l’Hospital de Figueres acollirà la vuitena edició de la Jornada Científica de la Fundació Salut Empordà (FSE), organitzada per la Comissió de Recerca de l’entitat. En aquesta ocasió compta amb 34 presentacions de professionals de la FSE repartides en quatre taules, una de les xifres més altes que ha registrat aquesta jornada des dels seus inicis el 2007.

L’acte servirà per difondre la producció científica dels anys 2018 i 2019 en forma de pòsters, comunicacions orals i publicacions. Enguany destaca la participació del servei de Pediatria, ja que de les 34 presentacions, 10 pertanyen a aquest equip.

La Jornada Científica de la Fundació és un esdeveniment de caràcter intern que té lloc cada dos anys amb l’objectiu d’oferir als professionals l'oportunitat de compartir informació sobre què estan fent en el seu camp i donar a conèixer les inquietuds relacionades amb el progrés del coneixement mèdic i sociosanitari i la seva aplicació pràctica.

El jurat estarà format per 11 persones, entre les quals hi ha membres de la Comissió de Recerca i professionals de la Fundació. S’entregaran 3 premis en metàl·lic que distingeixen el millor pòster, la millor comunicació oral i la millor publicació.

Tancarà la jornada la ponència "El tractament de dades en recerca en salut: la funció dels CEI", a càrrec d'Itziar de Lecuona, doctora en Dret, professora associada de la Facultat de Medicina i directora adjunta de l’Observatori de Bioètica i Dret - Càtedra UNESCO de Bioètica de la Universitat de Barcelona.

Per adaptar l’esdeveniment a la situació actual, es farà de manera semipresencial. Els participants, els moderadors i el jurat podran ser a la sala d'actes de l'Hospital de Figueres, però el públic no, per la qual cosa es retransmetrà l’acte en directe als diferents serveis.