Guanyem Figueres considera que cal buscar solucions a la sensació d'inseguretat que asseguren passar veïns i veïnes de diferents zones de la ciutat. Per això, la formació independentista que forma part del Govern local d'Agnès Lladó, demana "afrontar el debat de la seguretat de manera sincera i transparent amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de la població".

Respecte a la cerca de solucions són partidaris d'implementar noves estratègies que incideixen en la prevenció. Motiu pel qual proposen el que es coneix com a policia de proximitat. Un model que s'ha implementat en diferents ciutats del país i d'arreu del món i que Guanyem proposa per a Figueres. Es tracta de polítiques de seguretat que pretenen establir una connexió intensa entre les autoritats, els serveis de seguretat i la població.

Per això proposen un acord entre tots els agents implicats per tal d'impulsar una prova pilot amb una unitat de policia de proximitat que pugui implementar aquesta estratègia. Segons Guanyem, la qualitat del servei prestat augmenta perquè es tracta d'un concepte policial que a més a més de considerar la delinqüència, incorpora altres factors com el sentiment de victimització, la por al delicte, la cohesió i solidaritat social.

En aquest sentit, asseguren que en l'actualitat la seguretat ciutadana ja no es considera un afer reservat exclusivament a l'actuació policial en un sentit punitiu. Argumenten que la seguretat ciutadana inclou un concepte més ampli, amb afectació a diferents àmbits que repercuteixen a la qualitat de vida, la convivència o l'ordenació dels espais, i que necessiten mecanismes de resolució de conflictes. Per la formació, que forma part del govern figuerenc, les estadístiques sobre la seguretat a la ciutat milloren, però la percepció de la ciutadania no segueix aquesta dinàmica i es necessiten noves eines per donar-hi resposta.