23 de setembre de 2020
23.09.2020
L'Empordà
Figueres

La Creu Roja sensibilitza més de 13.500 joves per prevenir la Covid en l'oci nocturn

La iniciativa s'ha fet del 15 d'agost al 15 de setembre a Castelló, Figueres i Roses, entre d'altres

23.09.2020 | 10:44
Campanya feta del 15 d'agost al 15 de setembre.

La campanya de sensibilització per prevenir els contagis de la Covid-19 en l'oci nocturn ha sensibilitzat 13.560 joves a la demarcació de Girona (114.000 persones a nivell de tot Catalunya). Un equip de 64 joves agents informadors de la Creu Roja han fet un treball d'igual a igual per tal de conscienciar el jovent sobre les mesures bàsiques per aturar la pandèmia: distància social, mans netes i ús correcte de la mascareta.

La campanya s'ha dut a terme als municipis de Blanes, Castelló d'Empúries, Figueres, Girona, Lloret de Mar, Palamós, Platja d'Aro, Roses i Sant Feliu de Guíxols. En aquest sentit, els mateixos informadors i informadores han repartit 14.786 mascaretes a la demarcació de Girona, 70.282 mascaretes a tot Catalunya.

L'acció, que va ser un encàrrec del Govern de la Generalitat, es va iniciar el passat 15 d'agost i s'ha allargat fins dimarts, 15 de setembre. En total, a Girona els nostres agents informadors han intervingut en 3.771 grups de joves, d'edats compreses entre els 16 i els 23 anys majoritàriament. El 75,94% del total d'observats, el percentatge més elevat de tot Catalunya, s'han mostrat oberts a la sensibilització i la seva actitud ha estat positiva, tot i que només el 44% del jovent que s'ha observat duien la mascareta ben posada.

La campanya promoguda pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i duta a terme per la Creu Roja ha arribat a 46 municipis de Catalunya: Barcelona (21), Girona (9), Tarragona (8) i Lleida (8). Des de la Creu Roja s'han mobilitzat 721 persones i s'han activat 100 equips.

Dades a l'Alt Empordà

  • Castelló d'Empúries: 910 joves sensibilitzats i 1.246 mascaretes repartides.
  • Figueres: 1.384 joves sensibilitzats i 926 mascaretes repartides.
  • Roses: 811 joves sensibilitzats i 768 mascaretes repartides.

La resta de municipis i totes les dades recollides durant la campanya es poden consultar en temps real a través d'una aplicació en línia, dins la pàgina web de la Creu Roja: www.creuroja.org/InformadorsJovesCovid.

#COVIDspoiler, ara a les aules

Paral·lelament, s'ha dut a terme una campanya de sensibilització a les xarxes socials, un espai amb una alta presència de gent jove. Des dels comptes oficials de la Creu Roja a Catalunya i des de les assemblees locals, tant a Twitter, Facebook, Instagram i Tik tok, s'han publicat missatges per sensibilitzar a la població més jove.

Els continguts han aconseguit més de 10 milions d'impressions. Ara la campanya continuarà a les xarxes socials dues setmanes més per tal de seguir conscienciant de la normativa i les recomanacions per aturar els contagis de la Covid-19 a través de l'etiqueta #COVIDspoiler, en l'entorn escolar i universitari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent