L'Ajuntament de Maçanet de Cabrenys, de la mà d'Entre Suros, ha organitzat per primera vegada diferents rutes guiades de senderisme pel municipi. Són fins a sis recorreguts, de difernts dificultats i durades, que es podran fer amb un tast de productes locals.

L'objectiu és conèixer més aquesta part del territori, situada als peus dels Pirineus, on es podran gaudir d'unes grans vistes a l'Empordà.

Les rutes proposades són les següents:

  1. El menhir del poble: Visita el menhir de la pedra dreta i fes una volta pels voltants de Maçanet.Inclou un pica-pica de la zona.Durada: 2 hores.Dificultat: fàcil.
  2. El suro de la pubilla: Coneix la surera centenària i dóna una volta pels boscos d'alzina surera.Inclou un pica-pica de la zona.Durada: 3 hores.Dificultat: fàcil.
  3. La font de Tapis: Beu d'un dels rius més purs de tot l'Empordà i gaudeix de les gorgues més màgiques.Inclou un pica-pica de la zona.Durada: 2 hores.Dificultat: mitjana.
  4. Volta a l'Arnera: Segueix el curs del riu de l'Arnera amb les seves meravelloses gorgues i visita l'església de Sant Pere.Durada: 3 hores.Dificultat: mitjana.
  5. El Fau: Passeja't per tota la serra del bac grillera i gaudeix de les millors vistes de l'Empordà.Durada: 4 hores.Dificultat: difícil.
  6. El Castell de la cabra: Puja al santuari de les Salines per la ruta de l'exili i gaudeix de les impressionants vistes del castell de Cabrera.Durada: 5 hores.Dificultat: difícil.