Aquesta setmana s'han iniciat els cursos de comerç i emprenedoria, que organitza l'Àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l'Ajuntament de la Jonquera, amb el suport de la Diputació de Girona. Els cursos, que alhora són càpsules formatives, duraran fins al mes de desembre, i comencen aquest dimecres 23 de setembre, a Can Laporta, explicant els Factors clau d'èxit per a la gestió d'un comerç.

Serà una sessió presencial de tres hores, a partir de dos quarts de deu del matí, en la qual s'exposaran quines són les àrees més importants en el funcionament d'un comerç, així com els factors d'èxit del comerç i els factors d'èxit en la imatge d'aquest sector i factors de la imatge interna. Les inscripcions encara estan obertes fins al 25 de setembre i els organitzadors adverteixen que, en el context social, a causa de l'emergència sanitària ocasionada per la Covid-19 i per a reduir al màxim els tràmits presencials, es faran telemàticament.

Totes les sessions formatives seran impartides per professionals de l'empresa Focalizza, consultora especialitzada en formació per a comerços, emprenedoria i petita i mitjana empresa, amb una experiència de quasi vint anys en l'àmbit de la docència per a professionals d'aquests sectors. Els cursos presencials es realitzaran al Centre Cultural de l'Albera Can Laporta de la Jonquera -amb places limitades-, mentre que els cursos en línia es faran mitjançant la plataforma Zoom. Un cop acabat el període d'inscripcions, en cas de quedar places lliures, es podran seguir fent admissions fins a completar les places disponibles.

La segona sessió programada tindrà lloc el divendres 2 d'octubre, també a dos quarts de deu del matí, amb Vull crear el meu negoci. Quines passes he de realitzar? Allà, es repassarà quins són els aspectes de gestió de negoci, quins mecanismes es poden utilitzar per conèixer el mercat en el qual es vol crear el propi negoci, quins models de negoci existeixen, i quines variables s'han de tenir en compte.

Missatgeria instantània

El curs seguirà el 7 d'octubre amb Com vendre de manera efectiva amb missatgeria instantània. Es donaran les pautes per gestionar, de manera professional, una plataforma de comunicació instantània, alhora que es pugui descobrir les possibilitats dels llistats de difusió per a comunicar-se de manera propera i directa amb la clientela, com comunicar ofertes i novetats del negoci per mitjà de missatgeria instantània, tant per Facebook Messenger, Telegram i WatsApp.

El 16 d'octubre s'ensenyarà Com elaborar un pla de promoció d'un nou negoci, amb els principals eixos que cal tenir en compte per establir una millora en la projecció comercial, diagnosticar la situació comercial del propi negoci i del sector, aprendre a dissenyar l'estratègia de comercialització més adequada per al negoci i les eines de màrqueting per potenciar la relació amb el consumidor. Seguirà, el 21 d'octubre, aprenent Com vendre de manera efectiva amb les xarxes socials, per comunicar-se amb el perfil de client, crear perfils de negoci atractius, aprendre a fer publicacions atractives, i mecanismes per a la venda dins de les xarxes socials.

Sessió d'emprenedoria

El primer mes del curs acabarà, el 30 d'octubre, amb una sessió d'emprenedoria, per saber Què tinc? Què dec? I què guanyo? S'explicarà quina és la informació economicofinancera del negoci, quines eines de gestió financera hi ha (ratis financers i principals indicadors), com s'han de prendre les decisions (estratègies i pressupost), com es poden definir els preus en els productes i serveis (estratègies i metodologies), quins marges s'han de tenir i com es poden calcular.