L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) ha fet balanç d'una temporada que ha qualificat de "molt curta" i "per oblidar". Durant els mesos de juliol i agost el sector ha registrat ocupacions que s'han situat un 20% per sota de les de l'any passat degut a la falta de turisme estranger. A les comarques gironines té un gran pes el turisme internacional i les restriccions de la mobilitat i les quarantenes imposades per diferents països a causa de la pandèmia han impactat negativament en el balanç de la temporada que el sector iniciava amb un cert optimisme i amb totes les mesures necessàries per garantir la seguretat dels visitants. L'entitat considera que tampoc han ajudat els anuncis poc clars i concrets de les administracions en relació a les mesures per contenir l'avanç de la pandèmia.

L'ATA considera que, malgrat que els apartaments turístics s'han percebut com un dels allotjaments més segurs, en cap cas es pot fer una valoració positiva. Segons els càlculs de l'entitat la caiguda de l'ocupació interanual ha estat del 40%. Cal tenir en compte que durant els mesos de març, abril, maig i juny els allotjaments van haver de tancar a causa de l'estat d'alarma i de les restriccions de la mobilitat. En aquest context, segons l'ATA, la temporada ha quedat reduïda a només cinc setmanes. El sector admet que no s'esperava que les restriccions de la mobilitat serien una constant durant tot l'estiu.

L'Associació ha lamentat la manca d'ajuda de les administracions; "han donat l'esquena al sector", s'assegura des de l'entitat que ha mostrat la seva preocupació per la temporada que ve. L'ATA insisteix en reclamar ajudes directes al sector a fons perdut per salvar les empreses turístiques.