Un grup de deu alumnes de P3 de l'escola pública Les Mèlies de Vilafant s'ha hagut de quedar a casa i passar les proves de PCR pertinents després que dimarts, just l'endemà de l'inici del curs escolar, es confirmés el positiu d'un company. Tan bon punt es va tenir coneixement del cas, el Centre d'Atenció Primària es va posar en contacte amb les famílies. L'escola també va activar el protocol previst en aquests casos, segons ha informat la direcció.

Les Mèlies va iniciar el curs amb totes les mesures higièniques i de seguretat, fins i tot va arribar a comprar, pel seu compte, termòmetres de mesura de temperatura corporal. Es dona la circumstància que ahir no hi va haver classe, ja que era festiu local en el municipi.

L'escola ha emès un comunicat adreçat a tota la comunitat educativa explicant que "es tracta d'un cas "positiu asimptomàtic", i ha desmentit algunes afirmacions que s'havien escampat entre les famílies: "No és cert que l'alumne hagi entrat a l'escola amb febre, l'alumne mai ha presentat febre, ni a casa ni a l'escola. Tampoc és cert que l'alumne hagi vingut a l'escola a l'espera dels resultats de la prova, ni que el contagi s'hagi produït a l'escola perquè han fallat les mesures, ja que la família així ens ho corrobora".

També posa l'accent en el fet que "en tot moment, s'ha seguit el protocol establert per les autoritats sanitàries i és el CAP el responsable de comunicar a les famílies dels contactes estrets les actuacions a seguir (realització de proves, quarantena...). La decisió i comunicació sobre quins són els grups o els alumnes que han de fer quarantena recau únicament sobre el CAP". "L'escola ha pres totes les mesures possibles per intentar oferir una escola el màxim de segura, tot i que no sempre hem disposat dels recursos per a fer-ho. En tot moment, seguim les directrius i recomanacions del Departament de Salut i del Departament d'Educació".

La direcció i l'equip del centre s'adreça a les famílies: "Entenem que és una situació complicada per les famílies, per nosaltres també ho és, recordem que nosaltres som mestres i que ens estem adaptant a aquesta "nova escola". Preguem molta comprensió, paciència i col·laboració entre tota la comunitat educativa. També molt respecte vers la privacitat de les dades, qualsevol de nosaltres ens podem trobar demà en aquesta situació. Us assegurem que fem tot el que està a les nostres mans".