L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, s'ha reunit aquest matí amb el cap de l'oposició, Jordi Masquef (Junts per Figueres). Durant la reunió s'han tractat temes de ciutat com la situació socioeconòmica a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, la tornada a l'escola, les dades de seguretat de Figueres i les ordenances i pressupostos de 2021 per tal de marcar les prioritats de la ciutat. Així mateix, també s'ha parlat de la construcció de la nova escola Carme Guasch i de la situació del Museu Dalí.

Aquesta trobada amb el cap de l'oposició serà periòdica i també es farà properament amb el portaveu del grup de Ciutadans, seons informa l'Ajuntament. Tots ells van signar, el passat juliol, un Pla de Reactivació Econòmica pactat per tots els grups municipals.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que "la voluntat d'aquestes trobades és la de dialogar i treballar conjuntament des de totes les perspectives per la ciutat de Figueres, fer pinya entre tots els regidors que conformen el consistori, siguin del color que siguin, per tal de tirar endavant els reptes de ciutat, però això és el que tots volem, que Figueres i els figuerencs i les figuerenques visquin millor".

Masquef, crític però amb voluntat de treballar "amb lleialtat"

El cap de l'oposició, Jordi Masquef, argumenta que "en primer lloc, he traslladat a l'alcaldessa el compromís del grup municipal de Junts per Figueres, de continuar treballant amb lleialtat per Figueres. Fidels a un projecte de ciutat que seguirem defensant fins al final i que posem a disposició del govern municipal perquè la ciutat avanci i entre tots contribuïm a reactivar-la".

"En segon lloc, -afegeix l'exalcalde-, he expressat la meva voluntat de repetir periòdicament aquestes trobades i intentar trobar punts d'entesa per tirar endavant la ciutat. La ciutadania no ens perdonaria que en moments tan complexos com els que ens toca viure, govern i oposició només féssim que tirar-nos els plats pel cap. Tenim una responsabilitat molt gran que hem d'exercir i per la qual vam ser escollits".

Masquef no amaga "la meva crítica, per una reunió que s'ha produït per primera vegada en un any i mig de mandat. La política de mà estesa s'ha de practicar a part de pregonar-la, i en aquest cas, ens lamentem de no haver-nos pogut asseure molt abans per parlar dels temes que ens preocupen a tots. Com a força més votada i com a regidors de l'Ajuntament, seguirem escoltant el que reclamen els figuerencs".