El canvi no ha passat desapercebut, ni per a les persones que hi treballen, ni per als vianants o els clients habituals. Aquest setembre, l'Once ha iniciat la substitució d'algunes de les casetes de venda de cupons i loteries que té a Figueres. De moment, la renovació s'ha fet efectiva en els quioscos de la pujada del Castell i la plaça de la Palmera. L'Organització Nacional de Cecs té cinc casetes més a la ciutat.

«Aquestes dues primeres són de les que tenen més afluència de gent. Hem instal·lat un nou model de caseta que és més lluminós, està fet amb material biodegradable i té una part lateral adaptada més baixa que facilita l'accessibilitat de les persones que tenen problemes de mobilitat i es desplacen amb cadira de rodes o similars», expliquen el director provincial, el figuerenc Fran Rodríguez, i el nou delegat de l'Alt Empordà i la Garrotxa, Guillem Fernández.

Les noves casetes també han permès donar una imatge més moderna en els seus emplaçaments, al mateix temps que accentuen la seva visibilitat nocturna amb una millor lluminositat.

Javi Lozano és el responsable de la instal·lació de la plaça de la Palmera. Opina que «amb les noves casetes hem fet un pas endavant. Tot està més ben exposat i més accessible». Fa un any que treballa en aquest emplaçament per compte de l'Once i ha hagut de passar, com tots els seus companys, pel tràngol del confinament. «Van ser tres mesos molt durs, sense poder treballar i patint per la salut de tothom», però admet que «la reobertura va ser positiva, van venir més clients dels que podia preveure».