Les obres d'urbanització del tram del carrer de la Jonquera de Figueres, entre la baixada del Canigó i la plaça d'Isabel II, van fer desaparèixer la limitació dels espais dedicats als vianants i als vehicles. Aquest fet ha generat el malestar veïnal, ja que en diferents moments del dia s'acumulen furgonetes de repartiment i turismes que arriben a tapar els accessos a les cases i comerços. Els afectats argumenten que "la situació encara hauria estat pitjor si l'afluència al Museu Dalí hagués estat la de cada estiu, com va passar l'any passat".

En alguna part d'aquest tram s'hi van instal·lar pilones metàl·liques que no han aconseguit resoldre el problema. A més, es dona la circumstància que en aquesta part del carrer també hi ha un dels accessos de l'escola Cor de Maria i és l'artèria principal de comunicació per a vianants entre el centre de la ciutat i la zona nord dels barris de l'Horta de l'Hospital, l'Horta Capallera i l'avinguda Perpinyà.

L'Ajuntament de Figueres coneix la problemàtica i té damunt la taula, segons fonts municipals, una regulació més estricta del trànsit en aquest tram de carrer, que va estar tallat al pas de vehicles durant mesos mentre van durar les obres de reforma. La modernització de la que havia estat l'antiga carretera nacional que travessava Figueres va comportar l'eliminació del paviment de llambordes amb limitació de voreres des de la plaça de l'Ajuntament fins a la plaça d'Isabel II.