Miquel Pagès (Bellcaire d'Empordà, 1964) fou un dels iniciadors de Ràdio L'Escala, fa 40 anys, i després va crear Televisió de l'Escala. Canal 10 Empordà i Empordà Televisió comencen a fer els passos necessaris per canviar de canal i format d'emissió, abans de final de mes. Amb l'aplicació del Segon Dividend Digital, es veuen obligats a passar del canal 26 de l'UHF al 48, tot deixant espai a les freqüències que la telefonia mòbil necessita per a la implantació del 5G a l'Alt Empordà. Per facilitar l'adaptació dels seus espectadors, fins al 30 de setembre, les emissions es podran seguir simultàniament tant pel canal 26 com pel 48, recomanant que, al més aviat possible, se sintonitzin pel canal 48.

El pas a l'alta definició és també important?

Sens dubte, ara gran quantitat de famílies tenen televisors de moltes polsades i hi ha molta diferència en qualitat d'imatge, respecte d'altres cadenes d'àmbit nacional; la nostra es veu com més borrosa. Amb aquest canvi que s'aplicarà, a partir del 30 de setembre, s'ha de notar molt.

Des que van néixer, ara fa més de 20 anys, aquests canvis són una etapa més?

Venim de l'any 1988, quan va néixer Televisió l'Escala, un canal analògic, que només oferia un informatiu a la setmana, que s'anava repetint cada dia. En aquells moments, la digitalització era mínima i tots els que fèiem televisió érem voluntaris. El mes de juny passat, va fer deu anys d'un salt important, quan començàvem les emissions a la TDT des de Rocacorba, ja com a Canal 10 Empordà. La qualitat d'imatge va augmentar considerablement, vam estrenar estudis, amb molt més equip digital, més facilitat i rapidesa a l'hora de treballar, i ja amb professionals que el tiraven endavant. Ara, farem un passet més amb l'alta definició.

Aquesta setmana han fet canvis a la programació...

Sí, entrem a la temporada de tardor-hivern i hem fet alguns canvis. Els esports han passat al dilluns i, els dimarts, els dediquem a la política local. Els esports incorporaran, també, una tertúlia d'una hora cada últim dimecres de mes. Tots els dimecres, oferirem un capítol del programa, coproduït amb el GALP Costa Brava, La mar de bé, parlant de peix, i que, properament, s'emetrà per la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya. Dijous, temporalment, tenim en standby el programa DeCine i, al seu lloc, proposem l' SPTVI+, amb el més destacat en sèries i pel·lícules a les plataformes de streaming més conegudes. Els divendres retorna el Parlem, amb entrevistes i les seccions habituals. Pel que fa als informatius, mantenim el de les 20.30 hores i apostem per dues franges, una de dues a tres del migdia, i l'altra de deu a onze de la nit, on trobarem el 10 Notícies i l' Informatiu Al dia Comarques de Girona.

El canvi els afecta a vostès i, també, a Empordà TV...

Sí, ja que tots dos estem emetent pel mateix canal. Amb la gent d'Empordà TV, sempre hem tingut molt bona relació i estem en contacte. Ens truquem i ens veiem sovint. A vegades, la gent em pregunta si ens fem competència, però sempre responc que res d'això, ja que, realment, ens complementem.

Amb tots els canvis que ha explicat, deu ser difícil de tirar endavant, a més, amb la situació que vivim actualment...

Tots els mitjans han tingut una caiguda de publicitat i s'han hagut de reinventar per obtenir ingressos. He de dir, també, que som un grup de persones que hi posem molta il·lusió i hi dediquem tots els esforços.