Salvi Güell, alcalde de Castelló d'Empúries havia anunciat a finals del darrer mandat la voluntat de rehabilitar la Sala Municipal, l'antiga església del Convent de Sant Domènec, del segle XVI-XVII, afirmant que seria "una de les obres més importants del proper mandat". Ara, l'actual equip de govern fa un pas més cap a la remodelació de la "sala de festes" de Castelló i treu a licitació el "concurs de projectes de rehabilitació".

Es tracta d'un concurs d'arquitectura on es presenten les propostes de remodelació de la Sala Municipal. El procés organitzat preveu tres fases de selecció. Primer, el jurat seleccionarà cinc propostes finalistes que seran convidades a presentar una ampliació i detall de la seva documentació a una segona fase de valoració, en la qual es seleccionaran tres projectes. Els escollits seran exposats en el marc del programa de participació ciutadana de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries per a conèixer la decisió del poble a través de votació popular. Un cop anunciat el projecte guanyador, tindrà cinc mesos per remodelar la Sala municipal.

El concurs de projectes d'arquitectura restarà obert fins el pròxim dilluns 21 de setembre, i el pressupost de licitació dels treballs de la redacció del projecte bàsic i executiu i la direcció d'obres per la rehabilitació de l'equipament es situa als 96.238,56 € IVA inclòs (21,00%). No obstant, cadascun dels cinc projectes finalistes obtindrà 3.000 euros.

Amb aquesta reforma, l'Ajuntament projecta crear un espai polivalent amb totes les equipacions necessàries "amb l'objecte de destinar-lo a usos culturals i veïnals". Amb la desamortització de Mendizábal, l'any 1836, aquest edifici va passar a ser propietat de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i des de llavors l'edifici ha acollit diferents usos, des d'unes cavallerisses fins a la sala de festes, durant la segona república. Posteriorment als anys 1980 es va realitzar una altra rehabilitació també com a sala municipal, per desenvolupar-hi activitats infantils, ball, cursos per gent gran, activitats populars i com a pla alternatiu en dies de pluja. A més, també s'ha pogut llogar per a esdeveniments privats.

Un dels temes més controvertits de la rehabilitació de la sala és la ubicació de l'escenari, "l'espai no presenta les característiques adequades per fer teatre, per exemple, perquè la caixa de l'escenari és massa baixa. A més a més, a la part de dalt no s'hi pot pujar perquè està degradat", afirmava Güell el gener de 2019, el que deixa entreveure que hi pot haver un canvi d'orientació del teatre.