14 de setembre de 2020
14.09.2020
L'Empordà
Alt Empordà

Aquest curs 2.350 alumnes utilitzen el servei de transport escolar del Consell Comarcal

La posada en marxa de l'institut de Peralada ha suposat la planificació de dues rutes més en el transport escolar.

14.09.2020 | 11:33
Alumnat de l'Institut de la Jonquera aquest matí

Els joves de la comarca han començat, aquest 14 de setembre, el nou curs escolar. A l'Alt Empordà hi ha 65 centres públics d'educació infantil i primària, un centre d'educació especial, 11 centres públics d'educació secundària, batxillerat i formació professional i 2 instituts escola. En tots ells, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà presta el servei de transport escolar.

La consellera comarcal delegada d'ensenyament, Júlia Gil, explica que l'ens comarcal ha treballat intensament a preparar l'operació de tornada a l'escola i adaptar els serveis a tota la normativa per evitar la propagació de la Covid-19.

Aquest curs hi ha en servei una flota d'una setantena de vehicles que pertanyen a una desena d'empreses de transport i que realitzen un total de 75 itineraris. El Consell Comarcal assegura una plaça a aquells alumnes d'escolarització obligatòria i, si es dona el cas que sobren places lliures en els vehicles, s'ofereixen a la resta d'alumnes.

La consellera comarcal remarca la tasca diària dels acompanyants escolars, perquè "la porta de l'autobús és l'entrada diària al sistema escolar per a uns 2.350 alumnes alt empordanesos". El Consell Comarcal cada any organitza una formació que dona recursos als acompanyants per resoldre les situacions de conflicte més comunes. Enguany, la formació que han realitzat els seixanta-quatre acompanyants s'ha centrat en les noves mesures sanitàries en el transport escolar. La directriu del Departament d'Educació és que en el transport escolar l'ús de mascareta és obligatori a partir dels 6 anys i recomanable a partir dels 3. També s'assignaran seients fixos per a tot el curs escolar per facilitar la identificació de contactes i s'ha concretat quins elements de protecció haurà d'utilitzar l'acompanyant durant el servei.

La novetat més destacable de la comarca és la posada en marxa de l'institut de Peralada que ha suposat la planificació de dues rutes més en el transport escolar. El centre es posa en marxa amb dues línies de primer d'ESO i unes seixanta places per a l'alumnat de nou pobles (Peralada, Mollet de Peralada, Vilanova de la Muga, Vilabertran, Espolla, Sant Climent Sescebes, Cabanes, Masarac i Vilarnadal).

Pel que fa al finançament, les dades provisionals indiquen que aquest curs el transport escolar tindrà un cost de 2.700.00 euros, dels quals 2.485.000 euros corresponen a transport obligatori i que finança la Generalitat de Catalunya i la resta (que correspon al transport no obligatori) les famílies i els ajuntaments amb els quals el consell té conveni.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent