Per la situació de pandèmia en la qual ens trobem, aquest any no podrem veure la imatge impactant dels carrers de Barcelona plens de gom a gom per la manifestació independentista de la Diada. L'Assemblea Nacional Catalana ha convocat concentracions davant de diferents edificis de l'administració estatal espa­nyola. Aquestes manifestacions tindran lloc a 107 punts de 82 municipis de Catalunya, i a l'Alt Empordà es faran a Figueres i a Roses.

A la capital de l'Alt Empordà, la mobilització es fa a la plaça de la Palmera, davant de la delegació d'Hisenda, i tindrà un aforament de fins a 225 persones. La concentració que es farà a Roses tindrà lloc a plaça del Teatre, davant de Casa del Mar (Institut Social de la Marina), i s'hi podran trobar fins a 300 manifestants.

L'acte, que començarà a les 17.14 hores i s'allargarà a les set del vespre, obrirà els accessos a les quatre de la tarda. Les concentracions seran estàtiques i els manifestants hauran de mantenir-se asseguts a les seves cadires. L'aforament en aquests espais serà limitat, per la qual cosa serà necessària la inscripció a la web per participar-hi.