El nombre d'actes previstos per a celebrar la Diada de Catalunya, a l'Alt Empordà, és enguany molt reduït a causa de la prevenció sanitària. Aquestes són algunes de les activitats destacades d'aquest divendres, 11 de setembre de 2020.

Figueres

L’11 de Setembre, a les 10 hores, a la plaça de Frederic Marès, davant del monument als Drets dels pobles, Ofrena Floral per la Diada Nacional de Catalunya. Hi intervindran Lourdes Godoy, d’Òmnium Cultural, i Joan Lluís Lluís, escriptor.

A les 17.14 hores, a la plaça de la Palmera, davant la Delegació d’Hisenda, Concentració descentralitzada de la Diada organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana.

L’Escala

L’11 de setembre, a les 12 hores, a la plaça Catalunya, Acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, amb la participació de la Coral Indika i la lectura del manifest. L’acte serà d’aforament limitat per prevenció sanitària a causa de la Covid-19, per això cal fer reserva prèvia a l’Oficina d’Informació i Turisme (a la (plaça de les Escoles s/n - 972 77 06 03). Es poden reservar packs d’1 o 2 entrades. L’accés a la plaça s’efectuarà gradualment 30 minuts abans de l’inici.

Llançà

L’11 de Setembre, a les 11.45 hores, a la plaça Major, Discurs de l’alcalde de Llançà.

A les 12 hores, a la plaça Major, cant d’Els Segadors i, tot seguit, concert amb la cobla Baix Empordà. Acte organitzat per l’Agrupació Sardanista de Llançà.

El Port de la Selva

L’11 de Setembre, a les 19 hores, Concert de cobla amb La Marinada.

Roses

L’11 de Setembre, de 10 a 13 h i de 17 a 19 h, Jornada de Portes Obertes a la SUF. No cal inscripció prèvia, però els assistents hauran de seguir les indicacions de seguretat, portar mascareta, fer ús el gel hidroalcohòlic i mantenir la distància de seguretat. Les visites es faran esglaonadament, en grups d’un màxim de 10 persones.

A les 17.14 h, a la plaça del Teatre, davant la Casa del Mar (Institut Social de la Marina), Concentració descentralitzada de la Diada organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana

A les 19 h, a la plaça Frederic Rahola, Audició de Sardanes amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. L’aforament és limitat i cal reservar entrada (gratuïta) a través de www.rosescultura.cat, o bé al Teatre Municipal (dijous i divendres de 12 a 14 h).

Viladamat

L’11 de Setembre, a les 9 h s’iniciarà la caminada fins al Puig Segalar, acabant amb un esmorzar en arribar al cim a les 10h (cadascú ha de portar el seu propi esmorzar).

A les 11.30 h, lectura del manifest davant de l’ajuntament, vermut per a tothom i actuació de gralles i tambors de Viladamat.

Vilatenim

L’11 de Setembre, a les 18 h, a la carpa de Vilatenim (al costat del camp de futbol de la Unió Esportiva Figueres), Concert amb la Cobla Contemporània.